Скільки ухилянтів з Дніпропетровської області втекли за кордон під час війни

Скільки ухилянтів з Дніпропетровської області втекли за кордон під час війни

Скільки ухилянтів з Дніпропетровської області втекли за кордон під час війни - фото: glavcom.ua

Події
20 березня 2023 15:24

Під час дії військового стану з Дніпропетровської області за кордон виїжджали 1369 військовозобов’язаних чоловіків.

Військовозобов’язані виїжджали з України за допомогою системи "Шлях" в гуманітарних та волонтерських цілях. З 1369 чоловіків з Дніпропетровщини, які перетнули український кордон, назад не повернулися 53 осіб. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка перевіряла використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом до України не повернулися 9373 чоловіки призовного віку, які виїхали через систему "Шлях" під час дії військового стану. Антилідерами стали такі області – Волинська (виїхали 21 108 військовозобов’язаних, не повернулося 1 375 чоловіків), Львівська (виїхали 31 558 чоловіків, не повернулися 1036 чоловіків), Тернопільська (виїхали 14 036 чоловіків, не повернулися 964 чоловіка).

До України не повернулися 53 мешканці Дніпропетровщини, які виїхали через систему "Шлях"До України не повернулися 53 мешканці Дніпропетровщини, які виїхали через систему "Шлях" - фото: glavcom.ua

Нагадаємо, правоохоронці нейтралізували у шести регіонах України, у тому числі у Дніпропетровській області, осередки так званої "комуністичної партії Радянського Союзу". За інформацією Служби безпеки України, це підконтрольна ФСБ російська організація, яка бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України. Після повномасштабного вторгнення організатори об’єднання намагались створити в нашій державі розгалужену мережу власних "обкомів". Їхні "активісти" мали закликати до масової підтримки російських окупантів та облаштовувати "комендатури" для збору розвідданих та підготовки ворожих диверсій. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах