У Кам'янському в підвалі ліцею знайшли замурованих котів: подробиці скандалу

У Кам'янському в підвалі ліцею знайшли замурованих котів: подробиці скандалу

У Кам'янському в підвалі ліцею знайшли замурованих котів: подробиці скандалу - фото: actual.today

Події
17 березня 2023 12:21

Нещодавно у мережі розгорівся скандал, що у місті Кам’янське на території одного з ліцею виявили замурованих котів. Ситуацію прокоментували адміністрація навчального закладу та міська влада.

Замурованих котів знайшли у підвалі ліцею №39 Кам’янського. У приміщенні були зачинені двері та вентиляційні вікна, тому тварини не могли звідти втекти. Вони помирали без їжі та води. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила зоозахисниця Марія Касенюк, яка відгукнулася на прохання мешканців перевірити начальний заклад і на власні очі побачила загиблих котів та кошенят.

– О 13:00 14.03.2023 року особисто мною, та членами нашої зоозахисної громади було нанесено візит безпосередньо директору вищезазначеного навчального закладу. Те, що ми побачили на власні очі (фото додаю) просто шокувало. Під стінами, де були намертво заколочені вентиляційні віконечка, лежали трупики котів. Котів, кошенят, здається був навіть один сфінкс... Вони вмирали довго, в агонії, не маючи змоги врятуватись від людської жорстокості, – написала Марія Касенюк та опублікувала фото доказів. 

У Кам'янському на території ліцею виявили загиблих котівУ Кам'янському на території ліцею виявили загиблих котів - фото: facebook.com/maria.kasenyuk

Коментар адміністрації ліцею №39 

Адміністрація ліцею прокоментувала інцидент. Там зазначили, що до повномасштабного вторгнення безпритульні коти дійсно жили у підвалі навчального закладу. Після початку війни підвальне приміщення облаштували як укриття. Його кожен день відкривають для провітрювання, тому якщо на території закладу є безпритульні коти, вони можуть вільно заходити до підвалу. 

– Проблема безпритульних котів існує роками. Коти масово облюбували підвали, але вважати, що там хороше місце для їхнього проживання – теж неправильно. Щоденно підвальне приміщення відчиняється для провітрювання. Якщо і є безпритульні коти на територіях закладів, то вони можуть вільно пересуватися, тому що виходи під час повітряної тривоги завжди відкриті не тільки для людей, а й для тварин, – написали на сторінці ліцею №39 у Facebook.

Що каже місцева влада 

За словами міського голови Кам’янського Андрія Білоусова, правоохоронці, представники КУ "Притулок для тварин" та ГО "Вірний друг" перевірили підвал навчального закладу. Вони побачили там рештки муміфікованих тварин.

Андрій Білоусов зазначив, що це могло статися після дератизації, яка проводиться щоквартально відповідно до санітарних вимог.

– Двері в підвал не замикаються, тому такий випадок міг статися після дератизації, яка проводиться щоквартально відповідно до санітарних вимог. Спільним рішенням комісія рекомендувала адміністрації Ліцею №39 відпрацювати облаштування вентиляційних отворів за рахунок заварювання дрібною металевою решіткою, також, звернутися до жителів мікрорайону з проханням не підгодовувати котів в підвальному приміщенні, а в разі виявлення тварин звертатися з повідомленням до адміністрації ліцею про їх наявність, – зазначив мер Кам’янського.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах