Чи буде вихідний: як будуть святкувати 8 березня в Україні

Чи буде вихідний: як будуть святкувати 8 березня в Україні

Чи буде вихідний: як будуть святкувати 8 березня в Україні - фото: realist.online

Події
03 березня 2023 18:04

В Україні щороку святкували Міжнародний жіночий день 8 березня. Ця дата завжди відмічалася червоною в календарі та вважалася офіційним державним вихідним. Стало відомо, як свято відзначатимуть під час війни у 2023 році.

У цьому році свято весни припадає на середу. Цей день мав би бути вихідним. Однак згідно з законом України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" всі державні вихідні були скасовані. Тому 8 березня буде звичайним робочим днем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак кожен роботодавець недержавної компанії може сам вирішувати, чи робити цей день вихідним для працівників чи ні.

Нагадаємо, до Верховної Ради внесли законопроект, згідно з яким пропонується скасувати Міжнародний жіночий день, 8 березня, та День праці, 1 травня. У пояснювальній записці вказано, зараз відновлюється український погляд на світ та формуються нові традиції нації-переможця, що потребує закріплення і на символічному рівні державного календаря.

Аналогом для Міжнародного жіночого дня пропонують зробити "День української жінки", який відзначатиметься 25 лютого, у день народження української письменниці Лесі Українки. У березні можна відзначати день народження українського поета Тараса Шевченка. Так, святковим може стати 9 березня.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах