Що зараз відбувається у будинку на Перемозі, в який окупанти вдарили ракетою

Що зараз відбувається у будинку на Перемозі, в який окупанти вдарили ракетою -

Що зараз відбувається у будинку на Перемозі, в який окупанти вдарили ракетою - фото: dniprorada.gov.ua

Події
02 березня 2023 10:38

У Дніпрі у багатоповерхівці на житловому масиві Перемога, в яку 14 січня влучила російська ракета, завершили базовий етап відновлення.

У міській раді розповіли, що протягом першого тижня після трагедії до неушкоджених 16 під’їздів повернули воду, опалення, світло та газ. Потім запустили ліфти. У першому під’їзді 5-го корпусу для встановлення очікують ліфт.

У Дніпрі продовжують відновлювати будинок, в який влучила російська ракета -У Дніпрі продовжують відновлювати будинок, в який влучила російська ракета - фото: dniprorada.gov.ua

Нині у квартирах, де фахівці підтвердили безпечність перебування, вставили вже 1322 вікна та зробили укоси. В оселях, які поки стоять без господарів, вибиті шибки комунальники затягли плівкою. Але якщо пожильці захочуть повернутися, щодо відновлення вікон їм треба буде звернутися до "Жилсервісу-14".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На місці трагедії працюють фахівці -На місці трагедії працюють фахівці - фото: dniprorada.gov.ua

Наступний етап робіт залежатиме від висновків технічних експертів і будівельників. Саме вони мають визначити, як безпечно демонтувати залишки двох знищених ракетою під’їздів, а решту блоків – укріпити та утеплити.

Багато квартир відновити не вдасться -Багато квартир відновити не вдасться - фото: dniprorada.gov.ua

Очікується, що остаточне рішення буде озвучене за три місяці. Воно базуватиметься, зокрема, на дослідженнях ґрунту, проби якого вже забрано, та інших розрахунках, які визначать витривалість конструкцій. Про початок демонтажу людей повідомлять заздалегідь.

Нагадаємо, внаслідок удару російської ракети загинули 46 людей. Вщент було зруйновано 63 квартири, що у двох під’їздах. Ще десятки осель отримали пошкодження.

Роботи продовжуються -Роботи продовжуються - фото: dniprorada.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах