Російський "ПВК Редан" у Дніпрі: натовпи молоді бунтують вулицями міста

Російський "ПВК Редан" у Дніпрі: натовпи молоді бунтують вулицями міста

Російський "ПВК Редан" у Дніпрі: натовпи молоді бунтують вулицями міста - фото: t.me/hyevuy_dnepr

Події
28 лютого 2023 11:54

У Дніпрі на вулицях міста помітили натовпи бунтуючих підлітків. Ймовірно, вони є учасниками російського молодіжного руху "ПВК Редан". Правоохоронці вважають, що за такими мітингами може стояти ФСБ РФ. 

Великі натовпи молодих людей ходять вулицями Дніпра та збираються у групи біля торгових центрів. Вони можуть влаштовувати сутички та бійки з їхніми ворогами, так званими "офніками"( сучасна назва гопників та хуліганів). "Реданівців" у нашому місті зняли на відео, яке поширили у соцмережах.

Згодом стало відомо, що правоохоронці почали затримувати цих підлітків за порушення громадського порядку. Їх відвозять у відділки поліції, де з неповнолітніми працюють ювенальні поліцейські. Також вони викликають їхніх батьків. Їм може загрожувати адміністративна відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, повідомили у телеграм-каналі "Дніпро Оперативний війна". У ГУНП Дніпропетровської затримання учасників "ПВК Редан" у Дніпрі не коментували. 

У департаменті гуманітарної політики зазначили, що масові заходи під час війни можливі лише за виключних обставин. Там також додали, що засуджують будь-які прояви агресії та насильства. Батьків просять більше уваги приділяти своїм дітям. 

– Нагадуємо, в країні йде війна. І поки наші військові жертвують власним життям заради усіх нас, учасники таких угрупувань влаштовують небезпечні заходи, які ставлять під загрозу безпеку та життя оточуючих. Шановні батьки, радимо вам більше приділяти уваги дітям, – зауважили у гуманітарному департаменті.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім Дніпра, представники руху "ПВК Редан" були помічені у Львові, Харкові, Києві, Івано-Франківську та Полтаві. Деяких з них затримала поліція.

Нагадаємо, що "Редан" з'явився в Росії у вересні 2022 року і складається, в основному, з підлітків. Вони називають себе неформалами та фанатами манги (японського коміксу) "Hunter x Hunter", яка описується там як злочинна організація. ПВК розшифровується як приватна військова компанія. Жодної справжньої ПВК "Редан" немає. Учасники руху стверджують, що це іронія.

"Реданівці" борються проти гопників (молоді зі спальних районів, що зазвичай ходить у спортивному одязі), а також скінхедів, футбольних фанатів і людей з неслов'янською зовнішністю (у Росії – кавкавців та жителів Середньої Азії). У них з'явилася нова назва своїх ворогів-гопників – "офніки". Представники "ПВК" відстоюють свою свободу виглядати так, як вони хочуть.

Популярність "Редана" з'явилася тільки зараз, у лютому 2023 року, коли представники субкультури почали влаштовувати масові бійки з футбольними фанатами у московських торгових центрах. Незабаром ця культура прийшла і в Україну. 

У поліції Києва заявили, що ПВК "Редан" – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах