Карта бойових дій в Україні 8 лютого

Карта бойових дій в Україні 8 лютого.

Карта бойових дій в Україні 8 лютого. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
08 лютого 2023 08:26

Сьогодні, 8 лютого, в Україні розпочалася 350-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російське військове командування, можливо, поспішає розпочати широкомасштабну наступальну операцію з захоплення Донецької області в нереалістичні терміни та ймовірно без достатньої бойової потужності.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 8 лютого.

Шойгу заявив, що російські війська успішно розвивають операції поблизу Бахмута та Вугледара, а також заявив, що російські війська нещодавно взяли під контроль Соледар, Кліщіївку, Підгороднє, Краснополівку, Благодатне та Миколаївку в районі Бахмута та Лобкове в Запорізькій області.

Карта бойових дій в Україні 8 лютого.Карта бойових дій в Україні 8 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські сили здійснили обмежені наземні атаки поблизу Сватового та Кремінної 7 лютого. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російську наземну атаку біля Новоселівського, за 13 км на північний захід від Сватового. Спонсороване Кремлем інформаційне агентство "РИА Новости" опублікував кадри, як повідомляється, про те, як російські сили відбивають українську наземну атаку в Новоселівському в невстановлену, але ймовірно недавню дату.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 6 лютого, видно, як російські танки Т-90 ведуть вогонь по українських силах у Новоселівському. Український Генштаб також повідомив, що українські сили відбили російські наземні атаки поблизу Кремінної та Діброви (5 км на південний захід від Кремінної).

Карта бойових дій в Україні 8 лютого.Карта бойових дій в Україні 8 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжили наземні атаки навколо Бахмута. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут. 

Російські сили не здійснювали жодних підтверджених наземних атак у районі міста Авдіївка–Донецьк або на заході Донецької області 7 лютого. 

Карта бойових дій в Україні 8 лютого.Карта бойових дій в Україні 8 лютого. Фото: www.understandingwar.org

7 лютого російські війська не здійснили підтверджених територіальних здобутків на південній осі. 7 лютого член Запорізької обласної окупаційної адміністрації Володимир Рогов заявив, що російські війська убезпечили свої передові позиції в Запорізькій області та зміцнюють нові позиції, захоплені в січні.

Радник Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань 6 лютого заявив, що російські війська продовжують обстріли східного (лівого) берега Дніпра, щоб заохотити українських цивільних осіб переселятися глибше на окуповані території[34]. Крім того, 7 лютого українські сили продовжують обстрілювати райони концентрації росіян у Херсонській області. Хлань додав, що українські сили знищили російський плавзасіб і завдали ударів по російській базі на східному березі річки Дніпро. 

Російсько-окупаційна влада продовжує намагатися консолідувати контроль над Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС). Радник глави "Росенергоатому" Ренат Карчаа 7 лютого заявив, що російські ремонтники завершують будівництво споруд для захисту сховища ядерних відходів від обстрілів.

Російські чиновники, схоже, інвестують у залізничну інфраструктуру, щоб підвищити ефективність військового матеріально-технічного забезпечення.

Повідомляється, що Міноборони Росії пропонує законопроект, який дозволить усім військовослужбовцям, включаючи строкову службу, добровільно брати участь у російських миротворчих місіях. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах