У Дніпрі на Слобожанському проспекті замість складів побудують ЖК

У Дніпрі на Слобожанському проспекті замість складів побудують ЖК -

У Дніпрі на Слобожанському проспекті замість складів побудують ЖК - фото: gorod.dp.ua

Події
05 лютого 2023 13:21

У Дніпрі пройшла перша у цьому році архітектурно-містобудівна рада, на якій розглянули низку проектів. Одним із них було будівництво нового житлового комплексу на лівому березі.

Житловий комплекс з паркінгом планують побудувати на Слобожанському проспекті, 27-27-А. це ділянка площею 0,82 гектара розташовуються на перехресті проспекту Слобожанського та вулиці Юннатів біля віадука. Наразі тут знаходяться складські приміщення, повідомляє "Міський сайт".

Інвестори хочуть побудувати комплекс із двох веж висотою до 78 метрів – 24 поверхи. Згідно з проектом, тут буде 360 однокімнатних квартир на 772 мешканці. Загальна площа комплексу – 36 200 квадратних метрів, з яких 20 000 припадає на житло. При комплексі планується облаштувати двоповерховий паркінг на 240 машино-місць.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У проекті передбачається пішохідний зв’язок ЖК з ТРЦ "Наша Правда". Так, планують облаштувати бульвар з дворядним озелененням та благоустроєм.

Труднощі для авторів проекту створили наявність двох санітарно-захисних зон по сусідству із зоною будівництва – від АЗС та залізниці. Тому планується розробили санітарно-захисну зону нового ЖК, що відповідатиме нормативним вимогам.  Внутрішньодворова територія комплексу піднята на стилобатну частину на рівень другого поверху. У її структурі заплановано всі нормативні майданчики та території.

Два житлові будинки розміщені нестандартно. Один – паралельно Слобожанському проспекту, другий розташований під кутом до нього та орієнтований на вулицю Юннатів. За словами проектувальника, це зроблено насамперед задля забезпечення інсоляції квартир.

На прилеглій території вздовж проспекту планується пішохідний бульвар із велодоріжкою. Він продовжить таку саму зону, що йде від території Будинку торгівлі до віадука, який у перспективі планують капітально реконструювати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах