Фейк: вертоліт із головою МВС у Броварах був збитий зенітним ракетним комплексом

Фейк: вертоліт із головою МВС у Броварах було збито зенітним ракетним комплексом.

Фейк: вертоліт із головою МВС у Броварах було збито зенітним ракетним комплексом. Фото: Магнолія-ТВ

Події
01 лютого 2023 20:55

В інтернеті з'явився документ Міноборони України, в якому йдеться про те, що нібито падіння вертольота в Київській області, на борту якого знаходилося керівництво МВС, справа рук ЗСУ.

У документі йдеться про розслідування інциденту. Комплексна комісія Генпрокуратури, нацполіції та СБУ нібито встановила, що гелікоптер збили з ПЗРК "Игла", причому здійснило знищення гелікоптера зенітне ракетне відділення 96 зенітної ракетної бригади повітряного командування "Центр" ЗСУ.

Як повідомляють у Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ, цей документ не існує. Це фейк, який розповсюджується росіянами. Країна-окупант проводить інформаційно-психологічну спеціальну операцію.

Також у повідомленні ЗСУ вказують на помилку перекладу, ініціали командувача ВК "Центр" – А.М. (Кривоножко А.М.), а у фейковому документі вказані ініціали російською –А.Н. (Анатолий Николаевич).

Фото: t.me/kpszsuФото: t.me/kpszsu

Подробиці падіння вертольота у Броварах можна прочитати тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах