Обшуки у Коломойського: СБУ викрила схеми розкрадання 40 мільярдів гривень

Обшуки у Коломойського: СБУ викрила схеми присвоения 40 мільярдів гривень

Обшуки у Коломойського: СБУ викрила схеми присвоения 40 мільярдів гривень - фото: ssu.gov.ua

Події
01 лютого 2023 15:01

Колишній менеджмент ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта" підозрюється у масштабних схемах привласнення 40 мільярдів гривень державних коштів.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, махінації були пов’язані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом. Наразі у рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності:

  • виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії,
  • ухилення ними від сплати податків,
  • створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

Колишній менеджмент ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта" підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушеньКолишній менеджмент ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта" підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень - фото: ssu.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, такі злочинні дії здійснювалися в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній. СБУ разом із Бюро економічної безпеки провели низку обшуків вдома у колишніх власників та співвласників ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта", зокрема бізнесмена Ігоря Коломойського, та топменеджменту фінансово-промислової групи, до якої входять ці компанії. Також – за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України.

За результатами розслідування топменеджменту ПАТ "Укртатнафта" оголошено про підозри у вчинені кримінальних правопорушень.

У СБУ зазначили, що ПАТ "Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією України, а ПАТ "Укртатнафта" – нафтопереробною.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах