Карта бойових дій в Україні 1 лютого

Карта бойових дій в Україні 1 лютого.

Карта бойових дій в Україні 1 лютого. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
01 лютого 2023 08:00

Сьогодні, 1 лютого, в Україні розпочалася 343-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Введення російських звичайних сил на лінію фронту в Бахмуті компенсувало кульмінацію наступу групи Вагнера та зберегло ініціативу російських операцій навколо міста. Прогноз ISW від 27 грудня про те, що російський наступ на Бахмут досягає кульмінації, виявився неточним. Російське військове командування переоцінює російські військові можливості для швидкого просування в Донецькій області та на полі бойових дій.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 1 лютого.

Українські офіційні особи продовжують підтримувати оцінку ISW про те, що неминучий російський наступ у найближчі місяці є найбільш ймовірним курсом дій (MLCOA), і далі припустили, що українські сили планують почати більший контрнаступ.

Карта бойових дій в Україні 1 лютого.Карта бойових дій в Україні 1 лютого. Фото: ISW

Російські війська продовжували обмежені наземні атаки, щоб відновити втрачені позиції на лінії Сватове-Кремінна 31 січня. 

Українські війська продовжували завдавати ударів по районах зосередження росіян в окупованій Луганській області. Фотографії з геолокацією, опубліковані 31 січня, підтверджують твердження "ЛНР" про те, що українські війська завдали удару з HIMARS по Кадіївці.

Карта бойових дій в Україні 1 лютого.Карта бойових дій в Україні 1 лютого. Фото: ISW

Ворог продовжив наступальні дії в районі Бахмута. Речник Східного угруповання військ України Сергій Череватий повідомив, що за минулу добу між українськими та російськими військами в районі Бахмута відбулося 42 бойові дії.

Російські війська продовжили наступальні дії в районі міста Донецьк – Авдіївка. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Авдіївки, Водяного та Первомайського.

Окупанти продовжили локалізовані наступальні дії на заході Донецької області. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Вугледара (30 км на південний захід від Донецька).[

Карта бойових дій в Україні 1 лютого.Карта бойових дій в Україні 1 лютого. Фото: ISW

Начальник Українського прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін заявив, що російські диверсійно-розвідувальні групи активізували свою діяльність у Дніпрі в Херсонській області та вздовж лінії фронту в Запорізькій області і не намагаються захопити територію. 31 січня Генштаб України повідомив, що минулої доби українські війська знищили щонайменше п’ять російських диверсійно-розвідувальних катерів у Дніпрі. 

Російські та українські джерела не повідомляли про те, що 31 січня російські війська п'ятий день поспіль здійснювали наземні атаки в Запорізькій області.

Російська окупаційна влада продовжила роботу з відновлення російської логістичної лінії між Краснодарським краєм і Кримом. 

31 січня російські війська продовжували наносити звичайні артилерійські удари по районах Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. 

Карта бойових дій в Україні 1 лютого.Карта бойових дій в Україні 1 лютого. Фото: ISW

Російські звичайні сили можуть замінити витрачені сили ПВК Вагнера, передислокувавши їх із Бахмута на лінію фронту в Запорізькій області. Міністерство оборони Росії (Міністерство оборони) може намагатися повністю витіснити війська Вагнера поблизу Бахмута, щоб створити традиційну російську військову командну структуру як єдиного переможця навколо Бахмута, припускаючи, що російські сили візьмуть місто.

Відомі російські мілблогери продовжують викривати російські військові невдачі в Україні через все більш публічні та піднесені платформи.

Росія продовжує використовувати антитерористичні закони як зброю, щоб виправдати внутрішні репресії.

Генеральний прокурор Росії Ігор Краснов визнав мобілізаційні невдачі Росії в спробі представити провали в імплементації та порушення політики як вирішені.

Російська окупаційна влада продовжує використовувати програми залучення молоді та освітні програми для зміцнення соціального контролю над окупованими територіями.
 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах