Боєць з Дніпра знищив танк окупантів та з побратимами зупинив ворожий наступ

Боєць з Дніпра знищив танк окупантів та разом з побратимами зупинив ворожий наступ

Боєць з Дніпра знищив танк окупантів та разом з побратимами зупинив ворожий наступ - фото: vechirniy.kyiv.ua

Події
25 сiчня 2023 13:32

23-річний Данило – студент Дніпровського аграрного університету. Зараз воює у складі Дніпровської окремої бригади територіальної оборони та має позивний "Музон". Військовий розповів, як прорвався на допомогу своєму підрозділу попри щільний вогонь ворога і знищив його танк. Також він допоміг не випустити екіпаж другого танку і разом з побратимами зупинив ворожий наступ.

Боєць каже, що в той день було дуже небезпечно. По українським позиціям працювала вся зброя ворога. Про це повідомляє "Окрема бригада територіальної оборони міста Дніпро" на своїй сторінці у Facebook. 

– Я тільки змінився з позиції ввечері і мені пише командир: "Збирайся, росіяни пішли до наступу, будемо їхати допомагати хлопцям". Я швидко зібрався. За мною заїхали, ми взяли ще хлопців на підсилення, зброю та поїхали. Поки ми йшли до наших позицій та до окопів, то по нам відробили два пакети "Градів", міномет. Був стрілковий бій. Робило все, що було у них, – розповідає Данило.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додає, що тоді позиції його підрозділу атакувало багато машин ворога. Один з танків заїхав у тил, вистрелив та поранив військових. Попри сильну небезпеку, Данило не побоявся боротися з ворожим танком та влучив по  техніці два рази з гранатомета.

– В той день багато ворожих машин йшли по всіх позиціях. Але доїхав один танк в наш тил, бо поки їхав він вистрелив в одну з наших позицій. Там хлопців поранило. Ми приїхали в нього ще гармата крутилась, він наводився. Я взяв з командиром по протитанковому гранатомету, відійшли від позицій, подалі щоб відробити по ньому з боку. Командир влучив, внаслідок мого пострілу в нього злетіла башта і він почав горіти, – згадує військовий. 

Крім цього, боєць каже, що після поразки окупанти намагалися вдруге атакувати наших військових. Однак, коли приїхали на іншому танку до позицій, то підірвалися на міні. Екіпаж намагався втекти, але загинув у полі. 

Боєць розповідає, що весь підрозділ працював згуртовано. Тому у ворога не було шансів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах