Коли в Україні може покращитися ситуація з електропостачанням

Коли в Україні може покращитися ситуація з електропостачанням - фото

Коли в Україні може покращитися ситуація з електропостачанням - фото

Події
20 сiчня 2023 08:05

Як і повідомлялося раніше, ситуація з електропостачанням буде поступово покращуватися, коли умови дозволятимуть використовувати менше електрики. Енергетики продовжать проводити ремонти та якнайшвидше стабілізувати енергетичну систему в Україні.

Про те, коли можна очікувати покращень, розповів заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма під час проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дефіцит потужностей, який спостерігається зараз, пов'язаний із сезонним споживання електроенергії. Через 2-3 місяці він може знизитися приблизно на 25-30%.

Ростислав Шурма запевняє, що на покращення ситуації з електропостачанням повпливає настання весни і такі фактори, як підвищення температури і зростання тривалості світлового дня. Тобто, за словами радника ОП, ситуація з постачаням електрики може стати кращою, починаючи із середини березня - початку квітня.

Окрім цього, люди будуть менше споживати електроенергії, чим допоможуть системі. Зараз у багатьох українців вдома стоїть система електроопалення, а навесні її вимкнуть. Також не працюватимуть і насоси, які надають централізоване опалення.

Шурма також розповів, що наразі ситуація із електропостачанням в Україні складна, але не критична. Українські виробничі потужності у всіх галузях працюють на 50-60-70% своїх потужностей.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що ДТЕК не може вимикати світло за скаргами українців про несправедливі графіки. Відключення проводяться дистанційно, лише невелика частина відключень потребує виїзду персоналу на об'єкт. Вимикати вручну усі будівлі, які під'єднані до критичної інфраструктури або там не вимикають світло за інших причин, неможливо. Для забезпечення справедливості ДТЕК рекомендує представникам ЖКХ або ОСББ власноруч відключати будинки, в яких електроенергія є завжди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах