У МОЗ розповіли, чи зафіксовано в Україні нові штами COVID-19

У МОЗ розповіли, чи зафіксовано в Україні нові штами COVID-19.

У МОЗ розповіли, чи зафіксовано в Україні нові штами COVID-19. Фото: Vgorode

Події
19 сiчня 2023 08:08

Останнім часом українці забули про те, що зовсім нещодавно у світі була пандемія коронавірусу. Сьогодні вже ніде не вимагають дотримуватися маскового режиму, а випадків зараження стає все менше навіть у зимовий час.

Про ситуацію із COVID-19 в Україні розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі Національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, наразі коронавірус в Україні не циркулює. Громадяни хворіють, але нових штамів COVID-19 немає.

Кількість госпіталізацій хворих на коронавірус стала меншою. Станом на зараз у лікарнях України кількість госпіталізованих коливається на рівні 3 500 людей. Лише невелика кількість цих хворих потребує кисневої терапії.

Тим часом у світі COVID-19 все ще існує. Представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія Ван Керхове сказала, що новий домінуючий штам коронавірусу Omicron XBB.1.5 виявлено вже у 29 країнах. За її словами, це може призвести до нової хвилі пандемії.

У Китаї, звідки пішов коронавірус, пандемія не вщухає. При цьому, китайська влада свідомо занижує дані про кількість інфікувань, госпіталізацій та особливо смертей від наслідків COVID-19.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні деякі аптеки дають ліки безкоштовно чи з невеликою доплатою. Допомога за програмою "Доступні ліки" надається пацієнтам із важкими захворюваннями, які можна лікувати амбулаторно. Говориться, зокрема, про людей із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, діабетом ІІ типу, цукровим та нецукровим діабетом, розладами психіки та поведінки та епілепсією.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах