У РФ прокоментували ракетний удар по Дніпру

У РФ прокоментували ракетний удар по Дніпру

У РФ прокоментували ракетний удар по Дніпру - фото: apnews.com

Події
16 сiчня 2023 14:58

У РФ прокоментували ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі. Там зазначили, що Росія не причетна до цього.

Так, речник президента Росії Дмитро Пєсков зазначив, що російські військові не наносять ударів по житловим будинках та соціальній інфраструктурі України. Про це повідомили російські ЗМІ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пєсков також згадав про Олексія Арестовича і додав, що ракету нібито збила українська ППО.

– Російські військові не завдають ударів по житлових будинках та соціальній інфраструктурі України. Він зазначив, що деякі представники Києва вже назвали роботу ППО причиною трагедії, – пишуть в російських ЗМІ.

Нагадаємо, за даними Командування Повітряних Сил ЗСУ 14 січня РФ випустила п'ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна з них влучила у будинок у Дніпрі. У Збройних сил немає жодних сумнівів, що будинок зруйнувала саме ракета Х-22. Маса бойової частини цієї ракети складає близько 950 кілограмів, а максимальна дальність – до 600 кілометрів. Такі ракети можуть збити  лише зенітні ракетні комплекси Patriot PAC-3 чи SAMP-T, які у переспективі нададуть Україні. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах