Як у світі відреагували на ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі

Як у світі відреагували на ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі

Як у світі відреагували на ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі - фото: dnepr.info

Події
16 сiчня 2023 14:14

14 січня 2023 року окупанти завдали ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі. Рятувальна операція триває вже понад 40 годин, під завалами знаходяться люди. Політики Заходу та дипломати інших країн відреагували на теракт, який вчинила РФ.

Так, Міністерство закордонних справ Австрії засудило ракетний удар РФ по Дніпру. Там також висловили солідарність з українським народом.

Міністерка закордонних справ Албанії Олта Джачка також засудила ракетний удар Росії по Дніпру. Вона зауважила що дії росіян подібні до терористичної організації.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель також заявив, що злочини РФ не залишаться безкарними. Він також зауважив, що ЄС буде продовужвати підтримувати Україну, скільки це буде потрібно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прем‘єр Матеуш Моравецький Польщі закликав негайно зупинити Росію та додав, що країна вчинила черговий злочин.

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала притягнути Росію до відповідальності та надати Україні більше зброї, включно з танками та засобами ППО.

На ворожу атаку РФ також відреагували колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, президентка Молдови Мая Санду, колишній прем’єр-міністр Бельгії Ґі Верхофштадт та Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Всі вони засудили злочинні дії РФ та підтримали народ України.

Крім цього, у різних країнах Європи пройшли акції в пам'ять про загиблих внаслідок ракетного удару по Дніпру. Люди вийшли на площі з плакатами та вимагали покарання для Росії.

У країнах Європи пройшли акції в пам'ять про загиблих внаслідок ракетного удару по ДніпруУ країнах Європи пройшли акції в пам'ять про загиблих внаслідок ракетного удару по Дніпру - фото: dnepr.info

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах