Ракетний удар по будинку у Дніпрі: що відомо на ранок 15 січня

Ракетний удар по будинку у Дніпрі: що відомо на ранок 15 січня -

Ракетний удар по будинку у Дніпрі: що відомо на ранок 15 січня - фото: facebook.com/MNSDNE

Події
15 сiчня 2023 09:18

У Дніпрі продовжують розбирати завали будинку, в який влучила російська ракета. Збільшилася кількість загиблих та постраждалих.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що на ранок відомо про 20 загиблих людей. Поранення отримали 73 людини, понад 40 з них перебувають у лікарнях, четверо – в реанімації у важкому стані.

Резніченко розповів, що рятувальна операція продовжуються. Наразі залишається невідомою доля ще понад 40 людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попередньо, суботній ворожий удар по житловому будинку зруйнував 72 квартири, понівечив понад 230. Рятувальники й досі приборкують кілька осередків пожеж, які зайнялися через атаку. Триває демонтаж зруйнованих конструкцій будинку. Уже вивезено майже 3 500 тонн уламкiв.

У Дніпрі ліквідовують наслідки ворожої атаки по будинку -У Дніпрі ліквідовують наслідки ворожої атаки по будинку - фото: facebook.com/MNSDNE

З людьми працюють психологи. Волонтери допомагають постраждалим з обігрівом та харчуванням. Наразі відомо, що можливого відселення потребують мешканці 236 квартир (орієнтовно понад 400 осіб), зазначив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

У ГУ ДСНС у Дніпропетровській області повідомили, що всього до робіт залучено 520 осіб та 140 одиниць техніки з них: від ДСНС 160 осіб та 40 одиниць техніки, національної поліції 125 осіб та 20 одиниць техніки, 20 карет швидкої медичної допомоги, 57 одиниць техніки комунальних служб, близько 110 волонтерів (з них 7 кінологів та 5 пошукових собак) та 15 осіб товариства Червоного Хреста.

Рятувальники працювали всю ніч -Рятувальники працювали всю ніч - фото: facebook.com/MNSDNE

Крім того, залучено чотири кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС (місто Ромни) та 20 рятувальників та чотири одиниці техніки Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС (Київ).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах