Історія хлопчика з Дніпропетровщини, який загинув від російського снаряда

Історія хлопчика з Дніпропетровщини, який загинув від російського снаряда

Історія хлопчика з Дніпропетровщини, який загинув від російського снаряда - фото: t.me/memorial_ukraine

Події
02 сiчня 2023 18:00

3 вересня 2022 року ворог обстріляв з "Ураганів" Зеленодольськ на Дніпропетровщині. Тоді від ворожого снаряду загинув 9-річний Денис Котелевич.

Хлопчика разом з братом-близнюком народила Анастасія Колчина у 2012 році. Руслан та Денис росли у місті Зеленодольськ на Дніпропетровщині. Вони були активними та гучними. Після початку повномасштабного вторгнення мама разом із синами залишилася у місті. На той момент його дуже часто обстрілювали, тому доводилося ховатися у підвалах будинків. Про це розповіли у проєкті "Меморіал".

Денис Котелевич разом з братом-близнюком жив у ЗеленодольськуДенис Котелевич разом з братом-близнюком жив у Зеленодольську - фото: t.me/memorial_ukraine

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

3 вересня брати гуляли в сквері поряд із житловими будинками разом з мамою, бабусею та її подругою. У якийсь момент сквер та прилеглі вулиці почали обстрілювати. Один із ворожих снарядів уразив Дениса. З важкими пораненнями його відвезли у лікарню, де хлопчика не вдалося врятувати.

22 грудня йому мало б виповнитися 10 років. Рідні принесли на могилу хлопчика кульки, солодощі та прикрасили ялинкове гілля.

Хлопчик загинув від російського снаряду у вересніХлопчик загинув від російського снаряду у вересні - фото: t.me/memorial_ukraine

Напередодні Дня святого Миколая бабуся Надія віднесла онукові на цвинтар подарунки, а вночі поклала під подушку по шоколадці: одну – Руслану, іншу – Денису. Вона розповідає, що до внука Дениса ставиться, як до живого, щоб він не сумував, що забутий. 

За словами мами Анастасії, Руслан дуже важко переживає втрату брата-близнюка та не може прийняти, що залишився сам. Хлопчик постійно просить піти до нього та присилає собі повідомлення з Денисового телефона.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах