У Дніпропетровській області СБУ перевіряє собори та храми УПЦ

У Дніпропетровській області СБУ перевіряє собори та храми УПЦ

У Дніпропетровській області СБУ перевіряє собори та храми УПЦ - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Події
29 грудня 2022 11:54

У Кривому Розі на Дніпропетровщині СБУ проводить безпекові заходи та обшуки у храмах і соборах Криворізької Єпархії УПЦ.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, правоохоронці проводять перевірку на територіях та у приміщеннях наступних об’єктів УПЦ в Кривому Розі:

  • Єпархіального управління;
  • Спасо-Преображенського собору;
  • Свято-Миколаївського храму;
  • Свято-Володимирського чоловічого монастиря;
  • Храму Іверської ікони Божої Матері та Святогеоргіївської дзвіниці.

У Кривому Розі СБУ проводить обшуки в храмах та церквах УПЦУ Кривому Розі СБУ проводить обшуки в храмах та церквах УПЦ - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

СБУ та інші правоохоронні структури перевіряють території та приміщення церков та храмів для того, щоб виявити осіб, можливо причетних до співпраці з РФ та заборонені предмети. Також, аби убезпечити населення від ймовірних провокацій та терористичних актів.

Нагадаємо, 12 листопада очевидці нібито зняли, як у Києво-Печерській Лаврі під час широкомасштабного вторгнення РФ в Україну читали молитву про Росію. У співі було чути "Дзвін пливе, пливе над Росією... Прокидається Матінка – Русь". СБУ, поліція та Мінкульт почали вивчати відео з Лаври. Потім в Мережі почала з’являтись інформація і докази того, що відео фейкове. Проте 14 листопада намісник Києво-Печерської Лаври Павло (Лебідь) офіційно визнав той факт, що там справді лунала скандальна пісня. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах