Як змінилися ціни на різні товари та послуги на Дніпропетровщині

Як змінилися ціни на різні товари та послуги на Дніпропетровщині

Як змінилися ціни на різні товари та послуги на Дніпропетровщині - фото: freepik.com

Події
14 грудня 2022 14:17

У Дніпропетровській області за минулий місяць змінилися ціни на різні товари та послуги. Фахівці розповіли, що подорожчало, а що подешевшало у листопаді.

Як повідомили в в обласному управлінні статистики, ціни на споживчому ринку Дніпропетровської області у листопаді зросли на 1% порівняно з попереднім місяцем, а з початку року – на 24,4%.

Так, продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 0,9%. Найбільше (на 16,7%) зросли ціни на яйця, у межах 3,1 –1,5% – на масло, сири, сало, кондитерські вироби з борошна, маргарин, рибу та продукти з риби, молоко, безалкогольні напої, рис, кондитерські вироби з цукру, олію соняшникову. Водночас на 6,7–1,1% подешевшали фрукти, цукор, свинина, продукти переробки зернових, птиця, яловичина.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Подорожчали у листопаді і різні послуги. У сфері охорони здоров’я ціни зросли 1,2%, зокрема, на амбулаторні послуги – 2,0%, послуги лікарень – 1,6%, фармацевтичну продукцію – 0,6%. У сфері транспорту ціни підвищилися на 2,0% переважно через подорожчання транспортних засобів (на 2,5%), палива та мастил (на 2,4%).

Крім того, на 4,8–1,0% збільшилися ціни на послуги ресторанів та готелів, у сфері відпочинку і культури, на домашні речі, побутову техніку та поточне утримання житла. У той же час на 2,4% подешевшали одяг і взуття.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах