Лукашук розповів, як Дніпропетровська область готується до блекауту

Лукашук розповів, як Дніпропетровська область готується до блекауту -

Лукашук розповів, як Дніпропетровська область готується до блекауту - фото: oblrada.dp.gov.ua

Події
28 листопада 2022 15:44

У Дніпропетровській області продовжують діяти аварійні відключення світла, оскільки дефіцит електроенергії у системі складає більше 27%.

Під час брифінгу голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів, що декілька тижнів тому провели велику нараду військової адміністрації разом із представниками органів місцевого самоврядування, мерами, депутатами та усіма службами, що відповідають за критичну інфраструктуру. Так, були розроблені механізми на випадок, якщо станеться блекаут, передає LB.ua.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні, 28-го листопада, також відбувалося засідання оперативного штабу області. Щодня відкриваються нові "Пункти незламності" для обігріву людей. Оскільки вірогідно, що централізоване опалення у разі нових масованих ракетних обстрілів буде відсутнє.

Микола Лукашук підкреслив, що вже є план забезпечення зв’язком органів влади у разі, коли не будуть працювати мобільні оператори. Окрім цього, підготували плани підвозу води. Голова облради додав, що останній тиждень усі обласні та місцеві лікарні продовжували працювати на генераторах. Хоча у деяких громадах світла не було понад 60 годин, майже три доби.

- Деякі лінії будувалися у різні часи… Наразі діють аварійні відключення, бо "Укренерго" повідомило про дефіцит у системі понад 27%. Тому для області надійшли ліміти. Фактично у нас дуже велика кількість громад залишається без світла, – зазначив Микола Лукашук.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах