В "Енергоатомі" розповіли, що зараз із Запорізькою АЕС після вчорашнього блекауту

В "Енергоатомі" розповіли, що зараз із Запорізькою АЕС після вчорашнього блекауту

В "Енергоатомі" розповіли, що зараз із Запорізькою АЕС після вчорашнього блекауту - фото: t.me/znppatom

Події
24 листопада 2022 13:14

Після вчорашніх ворожих ракетних обстрілів спрацював аварійний захист на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС. Усі енергоблоки цих станцій було відключено від електромережі. Запорізька АЕС, яка не працює з вересня, перейшла в режим повного блекауту із запуском усіх дизель-генераторів. В "Енергоатомі" розповіли, яка ситуація зі станціями зараз.

Президент ДП "НАЕК «Енергоатом" Петро Котін повідомив, що сьогодні вранці, 24 листопада, Запорізька АЕС отримала харчування власних потреб від енергосистеми України. Усі дизель-генератори вже відключені та переведені у чергування.

На енергоблоках Рівненської, Южно-Української та Хмельницької АЕС проводять пускові операції та протягом дня блоки цих станцій можуть бути підключені до електромережі, а постачання електроенергії для потреб громадян та економіки країни буде відновлено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Така ситуація передбачена регламентами експлуатації атомних станцій, обладнаних надійними системами безпеки, а персонал має необхідний рівень кваліфікації та знань для оперативного реагування. Однак це не повинно заспокоювати. Адже існує реальна небезпека ядерної та радіаційної катастрофи, яку несуть обстріли всієї території України російськими крилатими та балістичними ракетами, та величезний ризик ураження атомних станцій, – сказав Петро Котін.

Нагадаємо, "Запоріжжяобленерго" зробило зміни у графіку стабілізаційних відключень на сьогодні, 24 листопада.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах