На руках несли 2 кілометри мінними полями: у Дніпрі врятували важкопораненого бійця

На руках несли 2 кілометри мінними полями: у Дніпрі врятували важкопораненого бійця -

На руках несли 2 кілометри мінними полями: у Дніпрі врятували важкопораненого бійця - фото: dniprorada.gov.ua

Події
23 листопада 2022 12:13

У лікарнях Дніпра продовжують рятувати військових та цивільних, які отримали тяжкі поранення внаслідок бойових дій. Медики докладають усіх зусиль, щоб зберегти їхні кінцівки.

Як розповів лікар-хірург міської лікарні Максим, у лікарні приймають військових з опіками і дефектами, які пов’язані із мінно-вибуховими травмами та пораненнями. Бувають випадки, коли постає питання щодо ампутацій, але лікарі намагаються зробити все можливе, щоб цього не сталося, передає Дніпровська міська рада.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поранених з опіками доставляють у лікарні одразу на етапі евакуації, тобто після декількох годин отримання травми. Пацієнтів із великими травмами часто привозять з інших лікувальних закладів, коли треба зберегти кінцівку. За словами лікаря, такі хворі перебувають у пригніченому стані, але їх підбадьорюють тим, що вони можуть піти з відділення своїми ногами. Тоді їхній настрій вже стає більш піднесеним. Лікування в середньому триває від трьох до п’яти-шести тижнів.

Серед тих, хто проходить лікування, – Олег. Чоловік отримав низку поранень від вибуху снаряда. Він розповів, що окупанти постійно обстрілювали їх. Снаряд вибухнув за декілька метрів від нього. Чоловік був при свідомості і одразу общупав руки та ноги. Військові несли його близько двох кілометрів мінними полями.

У результаті в Олега діагностували перелом передпліччя, таза, поранення ступні. Після операції довелося кілька днів полежати на животі. Йому було складно, але зараз лікарі дозволили лягати на спину. Він каже, що з кожним днем відчуває приплив сил та з’являється бадьорість.

У Дніпрі врятували військового, поруч з яким вибухнув снаряд -У Дніпрі врятували військового, поруч з яким вибухнув снаряд - фото: dniprorada.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах