Працювали неповнолітні та люди без громадянства: у Дніпрі "накрили" шахрайські кол-центри

Працювали неповнолітні та люди без громадянства: у Дніпрі "накрили" шахрайські кол-центри -

Працювали неповнолітні та люди без громадянства: у Дніпрі "накрили" шахрайські кол-центри - фото: dnipr.gp.gov.ua

Події
08 листопада 2022 17:52

У Дніпропетровській області виявили сall-центри, працівники яких під видом співробітників банків обманювали людей.

Як повідомили у Дніпропетровській обласній прокуратурі, у Дніпрі виявили п’ять сall-центрів, де працювали майже 100 людей. Серед робітників були неповнолітні діти та особи без громадянства.

В офісах була комп’ютерна техніка з відповідним технічним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. Представляючись співробітниками банків, оператори сall-центру вивідували банківські реквізити та персональні дані громадян. Після цього наявні на картках гроші перераховували на рахунки, які були відкриті на підставних осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще один шахрайський сall-центр виявили у Кам'янському. Офіс знаходився в центрі міста, чисельність працівників налічувала майже 20 осіб. Виманювали гроші у громадян за відомою "схемою", використовуючи банківські дані.

У ході санкціонованих обшуків офісних приміщень правоохоронці вилучили майже 300 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, стартові пакети, банківські картки та чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі причетні до незаконного "бізнесу" та загальна сума завданих збитків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах