У Дніпрі з'явилась нова міні-скульптура: кому її присвятили

У Дніпрі з'явилась нова міні-скульптура: кому її присвятили

У Дніпрі з'явилась нова міні-скульптура: кому її присвятили - фото: dniprorada.gov.ua

Події
05 листопада 2022 12:00

У Дніпрі відкрили нову міні-скульптуру. Її встановили навпроти водоспаду "Поріг ревучий" та присвятили Дніпровським лоцманам. 

Як повідомили в пресслужбі Дніпровської міської ради, це вже 14-та за рахунком міні-скульптура у Дніпрі. Вона відображає важливі подіїі в історії міста, адже лоцмани – це його самоідентичність.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Це довбанка (човник з дерева) з котом, веслом, хвилями і дніпровськими порогами. На довбанці козаки-лоцмани ходили попереду як розвідники і дивилися, як пройти крізь пороги, – зазначив Карен Агаджанян – керівник проекту "Відчуй Дніпро", в рамках якого відкрили міні-скульптуру. 

Її авторка – скульпторка Надія Отряжа. Вона підкреслила, що створення такої пам’ятки – це багатокроковий і кропіткий процес. 

Нагадаємо, крім "Дніпровських лоцманів" у Дніпрі вже встановлено 13 міні-скульптур: фанат "Дніпра", печиво "Дніпро", студентська заліковка, трамвайчик, дніпровська ракета, марафонець, диригент Гурген Карапетян, міст Олександра Поля, "Кіт Василь", муза Вадима Сідура, катеринославська цегла, пилосмок "Ракета" та лікарська валіза Лешко-Попеля. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах