На Дніпропетровщині викрили державну лікарню в махінації на 67 мільйонів

На Дніпропетровщині викрили державну лікарню в махінації на 67 мільйонів

На Дніпропетровщині викрили державну лікарню в махінації на 67 мільйонів - фото: dp.npu.gov.ua

Події
04 листопада 2022 18:11

У Дніпропетровській області державна лікарня розробила незаконну схему заробітку коштів. Так, медикам-шахраям вдалося вкрасти 67 мільйонів гривень з держбюджету. 

Як повідомили в пресслужбі прокуратури Дніпропетровської області, директор державної лікарні, начальник управління, завідувач відділення та ще чотири лікаря вносили до відповідних баз інформацію про надання медичних послуг неіснуючим пацієнтам. Надалі звіти надсилалися до Національної служби здоров'я України, після чого лікарні перераховували кошти.  

Так, упродовж 2021-2022 років на рахунки державного медзакладу було перераховано майже 67 мільйонів гривень бюджетних коштів. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час обшуків за місцями роботи та вдома у підозрюваних вилучили понад 220 тисяч доларів США, 900 тисяч гривень, 23 тисячі євро, документацію, що підтверджує фіктивність наданих медичних послуг, комп’ютерну техніку та чорнові записи. 

Сімом лікарям медзакладу повідомлено про підозру за фактами несанкціонованих дій з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчиненими особами, які мають право доступу до неї, та зловживання службовим становищем посадовими особами медичних закладів (частини 2, 3 статті 255, частина 3 статті 362, частина 2 статті 364 КК України). 

Наразі вирішується питання щодо обрання всім учасникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
 
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах