МАГАТЕ перевірило два об’єкти Дніпропетровщини на наявність "брудної бомби"

МАГАТЕ перевірило два об’єкти Дніпропетровщини на наявність "брудної бомби"

МАГАТЕ перевірило два об’єкти Дніпропетровщини на наявність "брудної бомби" - фото: glavnoe.in.ua

Події
04 листопада 2022 11:46

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) перевірило три локації в Україні на наявність "брудної бомби". Серед них два об’єкти Дніпропетровської області.  

На прохання уряду України, польові перевірки відбулися у Інституті ядерних досліджень у Києві, Східному гірничо-збагачувальному комбінаті в Жовтих Водах  та Виробничому об'єднанні "Південний машинобудівний завод" у Дніпрі. Про це повідомили у звіті МАГАТЕ, опублікованому 3 листопада на офіційному сайті. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там зазначили, що на об’єктах не було виявлено жодних ознак незаявленої ядерної діяльності та матеріалів, в чому раніше звинувачувала РФ. 

– Наша технічна та наукова оцінка результатів, які ми маємо досі, не показала жодних ознак незадекларованої ядерної діяльності та матеріалів на цих трьох локаціях. Додатково ми будемо звітувати про результати екологічного відбору проб в найкоротші терміни, – зазначив генеральний директор МАГАТЕ Гроссі.  

У своєму вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський наголосив, що висновок МАГАТЕ цілком очевидний. Адже в Україні "брудної бомби" ніхто не створював і не створює.

– Є сьогодні висновок МАГАТЕ – цілком очевидний. Місія організації відвідала всі ті об’єкти, які згадували представники Росії, коли розповідали свої фантазії про так звану брудну бомбу. Ми запросили МАГАТЕ, щоб вони перевірили, ми надали їм повну свободу дій на відповідних об’єктах, і маємо чіткі й неспростовні докази того, що ніхто в Україні жодної "брудної бомби" не створював і не створює. І єдине, що є брудне в нашому регіоні зараз, – це голови тих у Москві, хто, на жаль, захопив контроль над російською державою й тероризує Україну та весь світ, – підкреслив Президент.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах