Шпигував за позиціями HIMARS і коригував ракетні удари: на Дніпропетровщині затримали агента РФ

Шпигував за позиціями HIMARS і коригував ракетні удари: на Дніпропетровщині затримали агента РФ -

Шпигував за позиціями HIMARS і коригував ракетні удари: на Дніпропетровщині затримали агента РФ - фото: ssu.gov.ua

Події
29 жовтня 2022 11:17

У прифронтовому районі Дніпропетровської області правоохоронці затримали російського агента. Він збирав інформацію про дислокації та переміщення українських військових на території регіону.

Як повідомили у Службі безпеки України, серед основних завдань чоловіка було виявлення можливих позицій реактивних систем HIMARS і далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту. Крім того, він коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об’єктах енергетичної інфраструктури, та "звітував" окупантам про наслідки повітряних атак.

У Дніпропетровській області затримали агента РФ -У Дніпропетровській області затримали агента РФ - фото: ssu.gov.ua

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб РФ. У соцмережах чоловік неодноразово викладав позиції українських військ. Він їздив по території району та спостерігав за об’єктами. Зібрану інформацію передавав ворогу через анонімні месенджери у вигляді фото з прив’язкою до місцевості і детальним описом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час обшуків за місцем проживання агента РФ правоохоронці виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами законспірованого листування з московським "куратором".

Чоловік передавав інформацію ворогу -Чоловік передавав інформацію ворогу - фото: ssu.gov.ua

Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності організаторів злочинної діяльності, які перебувають на тимчасово окупованій території нашої держави.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах