Збитки від ракетного удару по нафтобазі у Кривому Розі оцінили у понад 100 мільйонів

Збитки від ракетного удару по нафтобазі у Кривому Розі оцінили у понад 100 мільйонів

Збитки від ракетного удару по нафтобазі у Кривому Розі оцінили у понад 100 мільйонів - фото: facebook.com/MNSDNE

Події
27 жовтня 2022 11:24

Вчора, 26 жовтня, Держекоінспекція України обстежила об’єкти критичної інфраструктури у Кривому Розі, які нещодавно зазнали ворожих ракетних ударів.  

Як повідомили в пресслужбі Держекоінспекції, внаслідок влучання російської ракети по нафтобазі у Кривому Розі згоріло 1900 тонн дизельного палива. Це забруднило повітря. Пожежу ліквідовували майже добу. 

За словами начальника Держекоінспекції Придніпровського округу Сергія Сологуба, експерти нарахували близько 117 мільйонів екологічних збитків. Внаслідок витоку пального і забруднення землі, ґрунтів, засмічення було нараховано 7 мільйонів. Про це він розповів "Суспільному".  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також під час виїзду експерти Держекоінспекції оглянули дамбу Карачунівського водосховища. 14 вересня після ракетного удару там стався неконтрольований витік води. Було підтоплено понад сотні приватних дворів.  

У Держекоінспекції зазначили, що наразі найбільших екологічних збитків через обстріли військ Росії зазнали Синельниківський та Криворізький райони Дніпропетровщини. 

Очільник Держекоінспекції Ігор Зубович також наголосив, що щодня Держекоінспекція докладає максимум зусиль для того, аби кожен екологічний злочин, скоєний російськими військами на території України, був належним чином зафіксований.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах