Які прилади краще не включати після 17:00 і що робити, якщо зникло світло

Які прилади краще не включати після 17:00 і що робити, якщо зникло світло -

Які прилади краще не включати після 17:00 і що робити, якщо зникло світло - Фото: Vgorode.ua

Події
19 жовтня 2022 16:43

Українців усе ще просять, наскільки це можливо, економити електроененергію під час найактивнішого споживання. Які саме прилади краще не вимикати та що робити, якщо світло взагалі зникло – розповіли у Дніпропетровській ОВА.

Так, піковим годинником вважаються періоди з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. В цей час краще не вмикати прилади, які споживають багато електроенергії. Серед них:

  • пилососи;
  • пральні машини;
  • бойлери;
  • обігрівачі;
  • мікрохвильові печі;
  • електрочайники.

Краще в цей час холодильник розморозити, якщо це можна за інструкцією.

При цьому варто бути готовими до того, що світло може зникнути, адже окупанти продовжують атакувати об'єкти інфраструктури. Людям потрібно підготувати: ліхтарики та радіо на батарейках, свічки та сірники, теплі речі та їжу з тривалим терміном зберігання. Павербанк і мають бути заряджені.

Якщо будуть проблеми з електроенергією, то не можна користуватися ліфтом. Якщо світло вже зникло, дістаньте з розеток усі електроприлади, інакше вони можуть згоріти через перепади напруги.

Для обігріву квартири або будинку просять у жодному разі не використовувати газові плити, тому це небезпечно. Краще одягтися тепліше і дочекатися відновлення електропостачання, ніж отруїтися чадним газом.

Якщо у когось є генератор, потрібно пам'ятати про правила їх безпечного використання. Їх потрібно ставити поза квартирою або кімнатою, де ви знаходитесь, а також подалі від вікон, але в приміщенні, що провітрюється.

І не можна забувати, що зараз завжди напоготові має бути валіза з найнеобхіднішими речами, їжа з тривалим терміном зберігання та швидкого приготування. А ще – запас води та необхідні медикаменти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах