Офіційно: у Дніпрі компенсацію за збитки від ракетних ударів збільшили до 500 тисяч гривень

Офіційно: у Дніпрі компенсацію за збитки від ракетних ударів збільшили до 500 тисяч гривень -

Офіційно: у Дніпрі компенсацію за збитки від ракетних ударів збільшили до 500 тисяч гривень - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
19 жовтня 2022 13:48

У Дніпрі збільшили майже у десять разів розмір компенсацій за збитки, які завдані містянам обстрілами РФ. Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішній сесії міської ради.

Як повідомили у міській раді, збільшені виплати дніпряни почнуть отримувати до кінця року. На це в бюджеті передбачили 20 мільйонів гривень.

За оцінкою пошкоджень, завданих російськими ракетами чи вибуховими хвилями від них, треба звернутися до адміністрації свого району. Там для цього вже створено спеціальні комісії. Потім потрібно написати заяву на ім’я міського голови, а також зібрати загальний пакет документів на отримання фінансової підтримки. Із цим повинні допомогти в адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У заяві потрібно зазначити обставини, за яких сталося руйнування, а також своє місце реєстрації, контактний телефон, серію і номер українського паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). 

Решта документів:

  • копія паспорта громадянина України (заявника) або копія ID-картки з додаванням копії витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або копії довідки про реєстрацію місця проживання особи;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) громадянина (або копія документа, що свідчить про відмову в його отриманні);
  • копії документів, що засвідчують право власності чи право володіння, користування пошкодженим майном (за наявності);
  • акт комісії з обстеження пошкоджених будівель і споруд, об'єктів незавершеного будівництва внаслідок збройної агресії Російської Федерації адміністрацій районів Дніпровської міської ради;
  • за потреби – акт і звіт технічного обстеження, що складається залученими фахівцями на замовлення адміністрацій районів Дніпровської міської ради, якщо оцінка ступеня пошкоджень та збитків потребує такого обстеження.

Далі про отримання грошової компенсації заявника поінформує департамент соціальної політики міської ради. Допомога передбачається як для власників майна, так і офіційних орендарів. Крім цього, враховані ситуації, коли є декілька господарів квартир чи будинків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах