Продавав бронежилети та особисті дані українців: у Дніпрі викрили шахрая

Продавав бронежилети та особисті дані українців: у Дніпрі викрили шахрая

Продавав бронежилети та особисті дані українців: у Дніпрі викрили шахрая - фото: dnipr.gp.gov.ua

Події
07 жовтня 2022 12:53

У Дніпрі шахрай продавав неіснуючі бронежилети та збував секретну інформацію про українців з державних баз даних.  

Як повідомили у пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури, у березні 2022 року чоловік розробив шахрайську схему. Він розміщував оголошення про продаж бронежилетів у мережі. Користувачі замовляли їх, однак товар не отримували. Так, шахрай заробив 300 тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім цього, маючи близького родича у структурі Державної міграційної служби, він збував представнику іноземної компанії персональні відомості про українців. Зловмисник листувався з ним в Telegram та отримував гроші. Загалом задокументовано 12 таких випадків. 

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманого, правоохоронці вилучили засоби зв’язку, бронежилет та банківські картки. Йому повідомлено про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (частина 2 стаття 190,  частина 2 стаття 361-2 КК України). 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції №5 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками підрозділу кібербезпеки Управління СБУ у Дніпропетровській області. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах