У Дніпропетровській області збільшили виплати пенсіонерам: кому і на скільки

У Дніпропетровській області збільшили виплати пенсіонерам: кому і на скільки -

У Дніпропетровській області збільшили виплати пенсіонерам: кому і на скільки - фото: pexels.com

Події
03 жовтня 2022 18:30

З жовтня декілька категорій пенсіонерів будуть отримувати збільшені виплати. Це стосується військовослужбовців і людей, яким більше 65-ти років.

Як розповіли у Дніпропетровській ОВА, перерахування відбуватиметься автоматично, тому звертатися для цього у Пенсійний фонд не потрібно. Пенсіонери отримають виплати з 4 до 25 жовтня.

З 1 жовтня підвищили мінімальні пенсії за віком – у зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплатні. Їх перерахують непрацюючим мешканцям від 65 років. Чоловікам – зі страховим стажем не менше 35 років, жінкам – 30 років. Мінімальний розмір виплат – 2 680 гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З жовтня стартують доплати у 300 гривень для всіх пенсіонерів, яким виповнилося 70-т років. Підвищився і розмір мінімальної пенсії для тих, хто досяг 70-річного віку і має великий страховий стаж. З жовтня вони отримуватимуть щонайменше 3 тисячи гривень.

Також збільшили виплати для військовослужбовців, у яких пенсія по інвалідності. Відтепер мінімальна пенсія у таких військовослужбовців – від 4 186 до 5 986 гривень. У тих, хто отримав інвалідність внаслідок війни, трохи більша – від 4 396 до 6 532 гривень. Розмір виплат залежить від військового звання та групи інвалідності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах