Як розпізнати наближення дрона-камікадзе "Шахід" і що робити, якщо він поруч

Як розпізнати наближення дрона-камікадзе "Шахид" і що робити, якщо він поряд -

Як розпізнати наближення дрона-камікадзе "Шахид" і що робити, якщо він поряд - на фото збитий іранський безпілотник з маркуванням Герань-2, джерело: t.me/AFUStratCom

Події
05 жовтня 2022 09:43

У багатьох областях України продовжуються атаки дронами-камікадзе "Шахід". В Оперативному командуванні "Південь" розповіли, що ймовірність повторних атак є, тому людям пояснили, як їх розпізнати та що робити, якщо дрон поруч.

Розпізнати дрон-камікадзе можна за звуком - робота його двигуна по звуку нагадує двигун мопеда або бензопили.

Якщо ви помітили дрон, потрібно оцінити обстановку навколо і триматися подалі від адміністративних будівель, стратегічних і військових об'єктів. Потрібно швидко знайти укриття, де перечекати небезпеку.

- Зберігайте емоційну рівновагу і зосередженість, не наражайте себе на зайву небезпеку, не бентежіть фейковими повідомленнями. Довіряйте силам оборони та достовірним джерелам інформації, – сказали в Оперативному командуванні "Південь".

Зазначимо, що голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила, що іранські дрони-камікадзе можуть долітати не до всіх регіонів України через обмежену дальність польоту. Поки що відкритої інформації про іранські дрони мало, але, попередньо, вони можуть нести від 27 до 40 кілограм тротилового еквівалента.

Наразі відомо, що ними окупанти атакують Одесу, Миколаївську область, також було зафіксовано випадок у Дніпропетровській області. За інформацією із соцмереж, у Запоріжжі на Бородинському також на територію будинку впав дрон, але це поки що офіційно не підтверджено.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах