У Міноборони України розповіли про втрати ЗСУ на війні з РФ

У Міноборони України розповіли про втрати ЗСУ на війні із РФ.

У Міноборони України розповіли про втрати ЗСУ на війні із РФ. Фото: zmina.info

Події
23 вересня 2022 14:51

У Міністерстві оборони прокоментували втрати ЗСУ від початку повномасштабної війни з Російською Федерацією.

Як заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр в інтерв'ю Island TV, втрати української сторони серед військовослужбовців зараз становлять понад 9 тисяч людей. Точно підрахувати кількість загиблих захисників України поки що немає можливості через те, що українська сторона не має доступу до Маріуполя в Донецькій області, де велися жорстокі бої.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте Маляр зазначила, що втрати української сторони значно менші, ніж у російської, що доводить майстерність ЗСУ. За її словами, це не сотні тисяч, як заявляють агресори. Йдеться лише про військові втрати, оскільки підрахунком загиблих серед мирного населення займається інше відомство.

З ворожого боку втрати нараховують близько 56 тисяч убитими.

Нагадаємо, що днями міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Україна нібито втратила вже понад 61 тисячу солдатів, а ще 49 тисяч поранено. Але при цьому його слова відрізнялися зі звітами офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, який заявив, що з 24 лютого по 20 вересня нібито було вбито вже понад 83 тисячі бійців ЗСУ.

Свої ж втрати вони занизили, зазначивши, що російська сторона втратила лише 5 937 солдатів, що вдесятеро відрізняється від того, що повідомляють у Генштабі України.

Нагадаємо, раніше в Міноборони України пояснили, що дані щодо втрат на війні, а також інформація про кількість загиблих є державною таємницею. Цю інформацію заборонено розкривати, щоб ворог не зміг використати її у своїх цілях

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах