У Дніпрі розгорівся скандал через вимкнену камеру на онлайн-уроці

У Дніпрі розгорівся скандал через вимкнену камеру на онлайн-уроці

У Дніпрі розгорівся скандал через вимкнену камеру на онлайн-уроці - фото: facebook.com/inga.ivchenko.33

Події
08 вересня 2022 16:41

Майже всі школи у Дніпрі та області навчаються у дистанційному онлайн-форматі. Щодня учні приєднуються до уроків, де бачать вчителя через екран свого гаджета або комп’ютера. При цьому, не всі школярі готові вмикати камеру та саме так спілкуватися з педагогом. 

Так, одна мама з Дніпра у соцмережі поскаржилася на те, що вчитель примушує її дитину та інших учнів працювати на уроці тільки з ввімкнутою камерою. Якщо школярі цього не роблять, то їх видаляють з конференції. Про це Альона Івановська написала в групі "Освіта Дніпра – соціальна взаємодія, правозахист, обговорення". 

У Дніпрі вчитель примушував дитину ввімкнути камеру на уроціУ Дніпрі вчитель примушував дитину ввімкнути камеру на уроці - фото: facebook.com/groups/education.dnipro

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під цим постом коментатори розпочали дискусію. Хтось вважає, що ввімкнена камера – це присутність дитини на занятті, повага до вчителя та однокласників і краще засвоєння матеріалу.  Інші ж навпаки вважають, що вчитель не має права вимагати від учня ввімкненої камери, адже є багато нюансів, за якими він не може цього зробити: поганий інтернет, відсутність камери, декілька учнів в одній кімнаті тощо.  

Вчителька однієї з шкіл Дніпра пояснила, що урок – це спілкування між вчителем і аудиторією, а також дисципліна. 

– Це лише питання організації і дисципліни на уроці. В принципі, якщо вчитель просто для того, щоб прийти і механічно начитати на камеру планшета матеріал – то звичайно можна і камеру не включати. Але урок – це спілкування між вчителем і аудиторією. Скільки часу витрачає вчитель на підготовку до уроків ,створення презентацій ,опанування тієї ж самої онлайн дошки,пошук цікавинок для своїх учнів, – написала Інга Івченко.

У МОН опубліковані такі рекомендації щодо проведення онлайн-уроків: вчитель може попросити дітей ввімкнути камери та встановити правила, які допоможуть провести заняття. Проте виганяти учня з конференції він не має права, адже такі дії порушують права школяра на повну загальну середню освіту. 

Тому, краще поговорити з вчителем та вирішити конфлікт індивідуально, пояснивши чому дитина не може ввімкнути камеру. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах