Як перевірити статус заявки на платформі єДопомога: покрокова інструкція

Як перевірити статус заявки на платформі єДопомога: покрокова інструкція

Як перевірити статус заявки на платформі єДопомога: покрокова інструкція - фото: freepik.com

Події
06 вересня 2022 13:20

З 31 травня українці можуть отримати грошову допомогу від міжнародних організацій. Для цього потрібно залишити заявку на платформі єДопомога. 

Для того, щоб залишити заявку на отримання коштів на платформі єДопомога, потрібно заповнити персональні дані: ПІБ, номер паспорту або свідоцтва про народження, РНОКПП (ІПН), адресу проживання, номер телефону та вказати IBAN, міжнародний номер банківського рахунку. 

Вже верифіковані заявки передаються міжнародним організаціям, які приймають рішення щодо надання допомоги відповідній категорії населення та сум виплат. Пріоритетними є найнезахищені верстви населення, що мають соціальні статуси. 

Якщо заявка відправлена, проте виплати ще не прийшли, на платформі єДопомога можна перевірити статус заявки. 

Як перевірити статус заявки на платформі єДопомога 

  • Зайти на платформу єДопомога. 
  • Обрати категорію "Виплати від Міжнародних організацій". 
    Українці можуть отримати виплати від міжнародних організаційУкраїнці можуть отримати виплати від міжнародних організацій - фото: aid.edopomoga.gov.ua
  • Клікнути на кнопку "Перевірити статус заявки".
    На платформі єДопомога можна перевірити статус заявкиНа платформі єДопомога можна перевірити статус заявки - фото: aid.edopomoga.gov.ua
  • Вказати свої дані — РНОКПП (ІПН), тип документа та його номер. 

Щоб перевірити статус заявки, потрібно вказати свої даніЩоб перевірити статус заявки, потрібно вказати свої дані - фото: aid.edopomoga.gov.ua
  • На екрані має з’явитися статус заявки. 

Що означає статус заявки на платформі єДопомога 

  • Заявка не знайдена – запит здійснювався не через соціальну платформу єДопомога або є помилки в даних, які були введені.
  • Заяву прийнято – запит перебуває в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери Мінсоцполітики.
  • Виплата членам вашої сім’ї вже відбулася від Всесвітня продовольча програма ООН та Виплата членам вашої сім’ї вже відбулася від Товариство Червоного Хреста України. Це означає, що хтось з родини вже вказав у заявці, що виплати отримані.
  • Заявка члена вашої сім’ї знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародної організації RED ROSE CDS LIMITED або Інша заявка члена вашої сім’ї знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародної організації Управління верховного комісара ООН у справах біженців. Це означає, що наразі дані перебувають у реєстрах міжнародних організацій.
  • Заявка в процесі верифікації – вказані дані проходять перевірку Мінсоцполітики. 
  • Заявка успішно верифікована – підтверджує проходження процесу верифікації.
  • Заявка не пройшла верифікацію – дані не відповідають інформації у реєстрах Мінсоцполітики. Можна подати запит до органів соціального захисту, щоб оновити їхні дані, та повторити спробу подати заявку.
  • Заявка містить помилки – означає, що потрібно перевірити свій запит, виправити помилки та відправити його повторно.
  • Заявка знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародних організацій – запит пройшов перевірку та передається міжнародним організаціям. 

Нагадаємо, постраждалі від війни українці можуть отримати грошову допомогу від держави та різних міжнародних організацій. Vgorode зібрав інформацію про усі фінансові виплати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах