Зеленський відповів на петицію про легалізацію порно та еротики в Україні

Зеленський відповів на петицію про легалізацію порно та еротики в Україні -

Зеленський відповів на петицію про легалізацію порно та еротики в Україні - фото: president.gov.ua

Події
04 вересня 2022 14:06

Петиція про легалізацію еротики та порно на території України набрала більше 25 тисяч підписів. Її розглянув президент Володимир Зеленський.

Петицію зареєстрували 4 липня. Автор Тарас Сіромський аргументував своє звернення тим, що у більшості розвинених країн немає заборон на порнографічну діяльність. На його думку, усі, хто хоче зніматись у порно, може виїхати закордон і "піднімати економіку інших держав". Також автор петиції вважає що багато грошей платників податків виділяється на пошук виробників порнографії, що, зокрема, передбачає купівлю цього контенту і проведення відповідних експертиз.

Петицію підтримали 25 589 людей, тому її направили на розгляд президенту. У відповіді Зеленського йдеться про те, що Конституція України гарантує право на свободу думки, слова та вільне вираження своїх поглядів. Президент також нагадав, що в Україні є Закон "Про захист суспільної моралі", який забороняє виробництво та обіг предметів і продукції порнографічного характеру. При цьому дозволена продукція еротичного характеру, але за умови дотримання обмежень, які встановлені законодавством.

Зеленський зазначив, що реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру забезпечує Кабмін. Тому президент звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати це питання.

Повна відповідь президента на петицію про легалізацію порно -Повна відповідь президента на петицію про легалізацію порно - фото: president.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах