У Дніпропетровській області тестуватимуть нову систему оповіщення про небезпеку: що треба знати

У Дніпропетровській області тестуватимуть нову систему оповіщення про небезпеку: що треба знати

У Дніпропетровській області тестуватимуть нову систему оповіщення про небезпеку: що треба знати - фото: suspilne.media

Події
03 вересня 2022 10:16

З 7 вересня на Дніпропетровщині та в інших областях України тестуватимуть нову систему оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell. 

Як повідомили в пресслужбі ГУ ДСНС, нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast. Вона має значні переваги: повідомлення надходять швидше, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте на першому етапі технологія Cell Broadcast має деякі обмеження. Вона не зможе працювати на старих моделях телефонів, які випустили раніше 2019 року. Тобто їхні власники не зможуть приймати сповіщення. У майбутньому ця проблема буде вирішена.  

Як переконатися, що сповіщення прийде?  

  • Спочатку перевірити, чи активна SIM-карта, та чи є мережа мобільного оператора. Якщо увімкнено режим "У літаку", то для того, аби отримати повідомлення, його треба вимкнути.
  • Звернути увагу на версію операційної системи. Для Android це має бути версія 11 або вище, а для iOS – від версії 14.5. Якщо можливо, то треба оновити версію операційної системи. 
  • Потрібно перевірити, що отримання сповіщень увімкнено у налаштуваннях смартфона.  

Людям, які не зможуть отримувати такі сповіщення про небезпеку, радять стежити за іншими системами оповіщення, а саме: за сигналами "Увага всім", які подаються за допомогою електросирен і сигнально-гучномовних пристроїв та отримувати інформацію про надзвичайні ситуації через телебачення та радіомовлення, інформаційні ресурси в мережі Інтернет тощо. 

Варто зазначити, що сповіщення про небезпеку, які надходитимуть з 7 вересня, не пов’язані з виникненням реальної надзвичайної ситуації і не вимагають дій зі сторони громадян.   

Проте, можна ознайомитись з інструкцією на випадок виникнення різних надзвичайних ситуацій та інших небезпек на сайті ДСНС в розділі "Абетка безпеки" за посиланням – тут.  

Також ДСНС переконливо не рекомендує громадянам відключати отримання сповіщень про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, про повітряну тривогу, адже від своєчасного отримання цієї інформації може залежати життя людей. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах