У Дніпропетровській області затримали навідницю ворожих обстрілів

На Дніпропетровщині затримали навідницю ворожих обстрілів -

На Дніпропетровщині затримали навідницю ворожих обстрілів - фото: depositphotos.com

Події
02 вересня 2022 12:24

Правоохоронці затримали мешканку Дніпропетровської області, яка передавала російським спецслужбам інформацію про розташування військових об’єктів і техніки ЗСУ вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької області.

За даними слідства, 31-річна жителька смт Преображенка почала працювати на ворога у травні цього року. На такий крок вона пішла попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік перебуває на східному фронті, регулярно перераховує гроші на утримання дитини, розповіли у пресслужбі СБУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінка використовувала свого чоловіка "в темну" – випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях.

Мешканка Дніпропетровської області дізнавалася від чоловіка інформацію про розташування ЗСУ -Мешканка Дніпропетровської області дізнавалася від чоловіка інформацію про розташування ЗСУ - фото: ssu.gov.ua

Отримані дані вона передавала ворогу -Отримані дані вона передавала ворогу - фото: ssu.gov.ua

Отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки РФ, де їх використовували для нанесення артилерійських, мінометних та авіаударів. Також інформаторка повідомляла ворога про наслідки ракетних та авіаційних ударів, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Контактною особою жінки був військовослужбовець РФ. Він пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон. 

Жінку підозрюють у державній зраді -Жінку підозрюють у державній зраді - фото: ssu.gov.ua

Зрадницю вдалося затримати під час чергової передачі інформації. Під час обшуків правоохоронці вилучили компютерну техніку та мобільні термінали. Наразі слідчі СБУ повідомили жінці про підозру у державній зраді, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах