Як розпочали навчання у Дніпропетровській області 1 вересня

Як розпочали навчання у Дніпропетровській області 1 вересня

Як розпочали навчання у Дніпропетровській області 1 вересня - фото: novyny.liv

Події
01 вересня 2022 14:31

В Україні 1 вересня прийнято святкувати День знань. Сьогодні у Дніпропетровській області новий навчальний рік розпочався у 834 закладах загальної середньої освіти. Навчання буде у дистанційному форматі.  

Як повідомили в Дніпровській міській раді, рішення про формат навчання у школах ухвалювали міські, сільські, селищні ради та засновники приватних закладів освіти. Враховували безпекову ситуацію на кожній окремій території, думки батьків та педагогічних колективів.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами заступниці начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олени Яковенко, попередньо серед батьків двічі проводилося опитування щодо форми навчання і вони обрали дистанційну. 

Так, 90 % шкіл Дніпропетровщини працюватимуть у дистанційному форматі. Інші 10% за змішаною системою навчання. Щоб покращити якість онлайн навчання понад 4,5 тисяч педагогів Дніпра долучилися до освітнього марафону, де опанували різні платформи, методики, інновації в освітньому процесі. 

Сьогодні о 9:00 заклади освіти долучилися до всеукраїнського уроку "Повертаємось до навчання", який транслювався у прямому ефірі спільного телевізійного марафону за участю відомих українців. 

Загалом у школах Дніпропетровщини навчатимуться понад 340 тисяч учнів. З них 12 тисяч переселенців та 26 тисяч першокласників, серед яких 1 тисяча внутрішньо переміщених дітей. Понад 42 тисячі школярів області перебувають за кордоном і продовжуватимуть отримувати українську освіту онлайн або за сімейною формою чи екстернатом.  
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах