Боєць ЗСУ три тижні бився на фронті зі зламаним хребтом

Елемент касетної бомби на рентгені.

Елемент касетної бомби на рентгені. Фото: zaxid.net

Події
04 серпня 2022 21:59

Під обстрілами у хребет 44-річного військовослужбовця встромилася "стрілка" від касетної бомби, але він не відразу звернув увагу на те, що з організмом щось не так, і продовжив воювати.

Елемент касетної бомби, так звана "стрілка", практично непомітно увійшла до тулуба військовослужбовця. Спочатку боєць нічого не помітив, і лише потім, коли температура піднялася до 39 градусів і в нижній частині спини з'явився біль, він пішов до лікаря.

"Стрілка" від касетної бомби зламала чоловікові два поперекові хребці і застрягла у хребті. Однак боєць припускав, що у нього загострився радикуліт, і саме з підозрою на нього звернувся до лікаря.

Медики із військової лікарні відправили солдата на рентген, пише ZAXID.NET. Коли вони отримали знімок на руки, то були шоковані. Металевий елемент від бомби застряг у хребті, але при цьому жодних ускладнень не було, хоча зламані хребці могли зашкодити нерви та судини.

13 липня солдат отримав поранення і лише на початку серпня звернувся до лікарів. Тобто майже три тижні він продовжував воювати із пошкодженим хребтом. Як пояснюють лікарі, чоловік не відчув біль при пораненні, тому що під час боїв через сплеск адреналіну болючі відчуття притуплюються. Ще одна причина – уламок, ймовірно, зайшов у тіло чоловіка з такою високою швидкістю, що нервові закінчення просто не встигли відреагувати.

"Стрілка" від бомби була дуже маленькою за товщиною, вона проколола ділянку шкіри діаметром лише 1 міліметр, тому людина не звернула на неї увагу.

Фото: zaxid.netФото: zaxid.net

Солдата вивезли із зони бойових дій до лікарні у тилу, де він пройде курс лікування.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах