Для пропаганди "референдуму", загарбники готують "активістів" з Дніпропетровщини та Запоріжжя

Для пропаганди "референдуму", загарбники готують "активістів" з Дніпропетровщини та Запоріжжя

Для пропаганди "референдуму", загарбники готують "активістів" з Дніпропетровщини та Запоріжжя - фото: bbc.com

Події
26 липня 2022 18:49

Росія активно готується до псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях. Аби поширити сепаратистські ідеї та "розгорнути" масштабну підривну діяльність, ворог планує залучити "активістів" з Дніпропетровської та Запорізької областей.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, для проведення так званого "референдуму" окупанти збираються використати проросійську організацію "Донецька республіка". Її планують поширити на інші території та змінити назву на "Большая Россия". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У складі цього утворення вже активно діє понад тисяча "активістів": агітатори, блогери та "дружинники". Вони співпрацюють з окупантами та щодня вербують людей, закликаючи їх приєднатися до організації. 

"Активісти" готують звернення нібито від місцевих жителів до керівництва окупаційної адміністрації щодо "приєднання" Донеччини до РФ, пропонують продуктові набори, стартові пакети російських мобільних операторів і пропагандистські газети.

Під їх вплив потрапило понад 200 тисяч місцевого населення. Загалом, кремлівські куратори планують задіяти підконтрольні медіа-ресурси та охопити своєю пропагандою про фейкові заходи понад 50 мільйонів глядачів з РФ та сходу України.

Крім того, вони хочуть створити розгалужену мережу так званих "активістів" у Дніпропетровській, Зарорізькій, Херсонській та Харківській областях. Все для того, щоб за потреби "розгорнути" там масштабну підривну діяльність.

Наразі Служба безпеки встановила місцезнаходження організаторів та виконавців цих злочинів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах