На Дніпропетровщині діти грають у шашки з перехожими, щоб зібрати гроші на ЗСУ

На Дніпропетровщині діти грають у шашки з перехожими, щоб зібрати гроші на ЗСУ -

На Дніпропетровщині діти грають у шашки з перехожими, щоб зібрати гроші на ЗСУ - фото: suspilne.media

Події
18 липня 2022 17:49

У місті Кам'янське на Дніпропетровщині маленькі шашкісти пропонують перехожим зіграти партію. Той, хто програє, має зробити донат. Зібрані кошти підуть на потреби Збройних сил України.

11-річний Максим Кривоніс – чемпіон Європи з шашок, тому програє дуже рідко. Хлопець розповів, що грає з п’яти років. Аби зібрати більше коштів, разом з ним у шашки на вулиці грають Мирослава Бердник і Тимофій Сич. Вони також титуловані шашкісти, чемпіони України та світу, передає "Суспільне".

Діти за донати грають у шашки з дорослими -Діти за донати грають у шашки з дорослими - фото: suspilne.media

О шостій годині вечора трійця виходить грати у шашки у різних районах міста. Робити це вони планують щонайменше місяць. Їхня ціль – зібрати 20 тисяч гривень. За словами Максима, найчастіше з ним грають дорослі. Найбільший донат був у розмірі 100 гривень, а найменший – одна гривня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Збирати гроші на ЗСУ за допомогою гри дітей надихнув приклад Валерії з Києва. Тоді дівчинка зібрала 21 тисячу гривень і передала їх фонду Сергія Притули. Мама Максима Наталя Кривоніс каже, що у них не таке велике місто, як столиця, тому поки що й не такі успіхи, але вони побачили, що це працює.

Шашкісти хочуть передати гроші на потреби ЗСУ -Шашкісти хочуть передати гроші на потреби ЗСУ - фото: suspilne.media

Юні шашкісти також хочуть передати зібрані кошти особисто Сергію Притулі, розповіла їхня тренерка з шашок Альона Губарева.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах