Стало відомо, у скільки окупантам обійшлися ракетні удари по Дніпру

Стало відомо, у скільки окупантам обійшлися ракетні удари по Дніпру

Стало відомо, у скільки окупантам обійшлися ракетні удари по Дніпру - фото: tsn.ua

Події
17 липня 2022 11:18

15 липня російські окупанти випустили по Дніпру шість ракет Х-101. Чотири з них збила ППО. Дві ракети влучили по заводу "Південмаш" та в район вулиці Робочої.

Як повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, одна така смертоносна ракета Х-101 коштує близько 13 мільйонів доларів. Тобто на атаку Дніпра окупантами було витрачено 78 мільйонів доларів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вони використали сучасний вид зброї. Така ракета летить на низькій висоті і дає можливість обійти ППО. Також вона керована, має дальність польоту трохи більше п’яти тисяч кілометрів і точність удару – 10 метрів.

Микола Лукашук зазначив, що останніми тижнями обстрілів стало більше. Вчора, 16 липня, ворожі ракети знову були скеровані на Україну з Каспійського моря. За попередньою інформацією, українські військові збили три ракети.

Тому голова Дніпропетровської обласної ради, закликав мешканців області дотримуватися правил безпеки під час повітряної тривоги.

 – Ви бачите, що обстрілів стало більше. Теракт у Вінниці, атака по Дніпру, Нікополю, регулярний ворожий вогонь по Криворізькому, а віднедавна ще і по Синельниківському районам. Тому я хочу закликати кожного мешканця області – дотримуйтеся правил безпеки. Ніхто не скаже з точністю у 100%, куди прилетить російська ракета. Запам'ятайте чітко: або укриття, або правило двох стін і подалі від вікон, – наголосив Микола Лукашук.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах