Постраждали 20 дітей: на Дніпропетровщині зафіксували масові отруєння

На Дніпропетровщині зафіксували масові отруєння

На Дніпропетровщині зафіксували масові отруєння - фото: istockphoto.com

Події
15 липня 2022 18:18

У Дніпропетровській області зафіксували чотири спалахи гострих кишкових інфекцій, внаслідок яких постраждало 50 людей. Серед них – 20 дітей.

Як розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева, від початку літа в області зафіксували найпоширеніші спалахи кишкових інфекцій: дизентирія, внаслідок якої постраждало сім дітей, ротавірусну інфекцію, через яку постраждало п’ять дітей та сальмонельоз, де постраждало 29 людей. Ще один спалах зареєстрували в місці тимчасово розміщених переселенців. Там постраждало дев’ять осіб, з них вісім дітей. Причини харчового отруєння встановлюються, проводиться епідрозслідування. Повідомляє "Відкритий".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також Маргарита Малишева зазначила, що в цьому році на Дніпропетровщині зафіксовано чотири випадки ботулізму, причиною якого стала в’ялена річкова риба та м’ясна консервацiя домашнього виготовлення. Всі гострі кишкові інфекції протікають з ознаками інтоксикації і ураженням шлунково-кишкового тракту.

Збудники кишкових інфекцій тривалий час існують в ґрунті, воді, на різних предметах та продуктах тваринного походження. В організм здорової людини вони потрапляють разом з їжею, водою або через брудні руки.

Як вберегтися від кишкових інфекцій:

  • перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов’язково мити руки з милом. Також мити руки після відвідування туалету;
  • не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду із сумнівних вододжерел (ставків, струмків, озер, річок, затоплених колодязів тощо);
  • не купувати харчові продукти на стихійних ринках;
  • не споживати просрочені продукти та напої;
  • при купівлі будь-якого харчового продукту у торговельній мережі чи на ринку споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції;
  • овочі та фрукти перед вживанням ретельно мити;
  • зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлені терміни;
  • не брати в далеку дорогу продукти, що швидко псуються;
  • не вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
  • ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни;
  • для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах