Як пенсіонерам отримати грошову допомогу від ООН

Як пенсіонерам отримати допомогу від ООН

Як пенсіонерам отримати допомогу від ООН - фото: pixabay.com

Події
15 липня 2022 10:34

В Україні пенсіонери можуть одержати додаткову грошову допомогу від ООН. Йдеться про тих людей, які не мають статусу внутрішньо переміщених осіб. Vgorode розповість, як оформити заявку та скільки грошей можна отримати.

За даними Мінсоцсополітики, грошову допомогу вже має отримати майже 65 тисяч людей похилого віку, які подали заяви через соціальну платформу єДопомога.

Чи можна подати заявку на допомогу пенсіонерам від ООН?

Так, ще можна оформити заявку на фінансову допомогу від міжнародних організацій. Люди можуть це зробити самостійно онлайн. Для цього потрібно зайти на платформу єДопомога. Там потрібно натиснути "Виплати від міжнародних організацій", а потім "Заповнити заявку на допомогу".

Як самостійно оформити заявку на грошову допомогу від міжнародної організаціїЯк самостійно оформити заявку на грошову допомогу від міжнародної організації

Звертаємо увагу, що у заявці просять вказати реквізити рахунку у форматі IBAN. Тож краще заздалегідь їх дізнатися. Наприклад, у програмі "Приват24" це робиться так: "Сервіси" → "Переклади" → "SWIFT" → "Реквізити".

Скільки грошей отримають пенсіонери як фінансову допомогу від ООН?

Протягом трьох місяців пенсіонери, заявку яких прийняли в ООН, отримуватимуть допомогу у розмірі 2 220 гривень. Тобто всього за три місяці людина отримає 6 660 гривень.

Гроші приходять на рахунок, реквізити якого ви вкажете у заявці.

Хто ухвалює рішення отримає пенсіонер гроші чи ні?

Спочатку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів. Це позбавляє шахраїв можливості скористатися програмою. Але саме рішення щодо надання допомоги відповідної категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації.

У Міністерстві соцполітики повідомляють, що пріоритетом є уразливі групи людей. Серед них – люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах