Вілкул розповів, чи пов’язаний обстріл Кривого Рогу з візитом Президента

Вілкул розповів, чи пов’язаний обстріл Кривого Рогу з візитом Президента

Вілкул розповів, чи пов’язаний обстріл Кривого Рогу з візитом Президента - фото: dw.com

Події
14 липня 2022 14:18

8 липня, Президент України Володимир Зеленський відвідав Дніпропетровщину. Зокрема, передові позиції українських військових біля Кривого Рогу. Наступного дня, 9 липня, в житловий мікрорайон Інгулець прилетіли ракети РСЗВ "Торнадо".

За словами керівника Криворізької військової адміністрації Олександра Вілкула, обстріл міста з візитом Президента Володимира Зеленського зовсім не пов’язані. Адже Кривий Ріг знаходиться на тому напрямку, де постійно точаться бої і за останні два тижні інтенсивність обстрілів дуже збільшилася. Він зазначив, що окупанти б'ють із різних реактивних систем залпового вогню – "Град", "Смерч", "Ураган". Також зі ствольної артилерії, танків, мінометів та авіації. Про це Олександр Вілкул розповів в інтерв'ю виданню Deutsche Welle.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Керівник Криворізької ОВА додав, що обстріл житлового району Кривого Рогу є терористичним актом, адже там загинуло двоє людей. Також, там не було жодних військових об’єктів. Вілкул каже, що РСЗВ – це взагалі некеровані ракети. Росіяни вистрілили у бік населеного пункту, щоб залякати.

Також Олександр Вілкул додав, що на початку війни бої були за кількасот метрів від Кривого Рогу. Завдяки мужності та героїзму ЗСУ лінія зіткнення відсунута на 50 кілометрів – вже до Херсонської області. До міста не добивають наймасовіші РСЗВ, такі як "Град". Проте, від ракет, літаків місто не застраховане.

Нагадаємо, що 9 липня, о п’ятій ранку російські окупанти обстріляли Інгулецький район у Кривому Розі. Всього по місту випустили десять ракет: уламкові та касетні боєприпаси. Через обстріл загинула 41-річна жінка – кухар у дитячому садочку, яка йшла на роботу та 20-річна Дар'я Курдель – чемпіонка України. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах