Скажи "паляниця": у Дніпрі в парку імені Глоби з’явився патріотичний мурал

Скажи "паляниця": у Дніпрі в парку імені Глоби з’явився патріотичний мурал

Скажи "паляниця": у Дніпрі в парку імені Глоби з’явився патріотичний мурал - фото: opentv.media

Події
04 липня 2022 17:37

Мурали вже давно стали невід’ємною частиною культури Дніпра та його візитівкою. Особливо зараз, під час війни, все частіше стіни міста "обростають" саме патріотичними малюнками.

Так, недавно у Дніпрі в парку імені Лазаря Глоби створили новий мурал. Його присвятили бойовій синиці, яка відрізняє українців від російських окупантів. Про це повідомляє "Відкритий".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Співробітники парку розповіли, що малюнок з’явився не випадково. Адже весь час на його місці був просто чорний квадрат, який псував усю картину. Тому, було прийнято рішення щось намалювати. Для майбутнього муралу обрали саме патріотичну тематику.

Малюнок виконано в синьо-жовтих кольорах. На ньому зображено пташку, яка зі зброєю просить сказати українське кодове слово – "паляниця". Фон прикрашають квадрати у патріотичних кольорах. Таке ж саме і пір’я самої синички.

Нагадаємо, що для творців стінопису кожна робота – це не просто малюнок. Це продумана робота, яка несе у собі символічне значення, може нагадати про ті чи інші події та впливає на жителів міста. Сьогодні, коли українці борються за свою незалежність та ідентичність, в містах все частіше з’являються саме патріотичні мурали. А ті, які створили задовго до цього, актуалізуються, набувають нового сенсу та збирають більше поглядів перехожих ніж зазвичай. Де у Дніпрі розташовані патріотичні мурали – читайте тут

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах