Паспорти України можна буде оформити за кордоном

Паспорти України можна буде оформити за кордоном

Паспорти України можна буде оформити за кордоном фото: crimea.suspilne.media/

Події
14 червня 2022 10:57
Автор: Юлия Булыга

Із початком повномасштабної війни мільйони українців виїхали за кордон, де зіткнулися із проблемою отримання посвідчення особи. Уряд запускає експериментальний проект із оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта українцям, які виїхали з країни.

Постанова опублікована на порталі Кабінету Міністрів.

Документ набирає чинності 25 червня. Експеримент триватиме шість місяців, після чого Уряд змінить правові норми, щоб спростити процедуру видачі паспортів за кордоном.

Згідно з постановою, українці за кордоном можуть отримати паспорт протягом 3-х місяців після подання документів. Після цього терміну документ повернуть на зберігання до територіального підрозділу Міграційної служби.

Паспорт зберігатимуть 2 роки, після чого його утилізують. При цьому в цей термін не включатимуть час воєнного стану в Україні чи карантину.

Новий паспорт також можна буде отримати, якщо старий документ загублено або викрадено. У цьому випадку факт крадіжки доведеться зафіксувати у компетентних органах держави, де сталася НП. Отримати у них підтвердження, а потім перекласти та завірити документ.

Перелік держав, де прийматимуть документи для оформлення паспортів громадянина України, визначать після погодження із МЗС.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах