"Ганьблять наше місто і нашу країну": Філатов оприлюднив відкрите звернення

"Ганьблять наше місто і нашу країну": Філатов оприлюднив відкрите звернення -

"Ганьблять наше місто і нашу країну": Філатов оприлюднив відкрите звернення - фото: adm.dp.gov.ua

Події
03 червня 2022 11:37

Мер Дніпра Борис Філатов опублікував відкрите звернення до Ради національної безпеки та оборони, Служби безпеки України, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також Національного антикорупційного бюро.

Міський голова пише, що у Дніпрі діє організоване злочинне угрупування, яке очолюють Олександр Петровський та Еміль Арутюнян.

- Роками воно (злочинне угрупування – ред.) набувало політичного впливу та годувалося з земельних схем та майнових оборудок, проштовхуючи "своїх" людей скрізь – від державних служб і відомств до правоохоронних органів. Їхні бізнес-інтереси розгорнуті не лише на окупованих територіях нашої держави, а й тісно пов’язані з країною-агресором РФ, – заявив мер.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Бориса Філатова, з початком повномасштабного вторгнення риторика підконтрольного Петровському-Арутюняну медійного пулу стала відверто проросійською.

- Їхні блогери сумнівного штибу разом із "телеканалом" D1 (де, серед іншого, працює низка екс-посадовців часів Януковича) системно тиражують брехливі звинувачення на адресу не лише мерії Дніпра і Офісу Президента, а й українських військових та добровольців. Вони знімають фальшиві фільми (нібито за авторством закордонних розслідувачів), де не просто перекручують події 2014-го року, а й просувають наративи про неминуче захоплення росією Дніпра та всієї України, – говорить Філатов.

Міський голова зазначає, що вказана команда "іноземних журналістів" – не більше ніж "збіговисько футбольних коментаторов, проросійського непотребу і шахраїв".

Борис Філатов повідомив, що бенефіціари телеканалу наразі знаходяться за кордоном, тому він не розуміє, як їм вдалося виїхати за межі країни після введення воєнного стану. Також невідомо, як це вдалося зробити іншим членам угрупування. Мер додав, що саме ці люди ганьблять наше місто і країну, лупцюючи до непритомного стану мешканців спокійних європейських міст. Мова йде про випадок, коли хлопці на автомобілі з номерними знаками Дніпропетровщини побили водіїв у Відні.

Враховуючи це Борис Філатов закликав зробити наступне:

  • Перевірити обставини та підстави для виїзду за кордон громадян Олександра Петровського та Еміля Арутюняна під час воєнного стану.
  • Перевірити обставини та підстави для виїзду за кордон молодиків, що були зафільмовані під час бійки у Відні на двох позашляховиках з номерами Дніпропетровської області.
  • Перевірити діяльність телеканалу D1 – ПП "ТРК "РЕГІОН" – щодо розповсюдження проросійської та маніпулятивної інформації і здійснити дії стосовно заборони користування радіочастотним ресурсом України та припинення надання послуг з ретрансляції / розповсюдження телепрограм / надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

За словами міського голови, усі офіційні документи з детальним наведенням фактів вже відправлено до відповідних відомств.

Звернення Бориса Філатова -Звернення Бориса Філатова - фото: facebook.com/profile.php?id=100002157183088

Звернення Бориса Філатова -Звернення Бориса Філатова - фото: facebook.com/profile.php?id=100002157183088

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах